Om oss

Tananger Fysikalske Institutt ligger sentralt plassert i sentrumskjernen av Tananger i Skibmannsvegen 2F. Instituttet drives av tre fysioterapeuter med bred kompetanse og lang erfaring innenfor diagnostisering og behandling av muskel-skjelett plager. Ved Tananger Fysikalske Institutt har to av fysioterapeutene driftsavtale med Sola Kommune, som betyr at du som pasient får dekket deler av utgiftene dine til behandling. Du betaler da en offentlig fastsatt egenandel som teller med i opptjeningen til frikort. Barn under 16 år og pasienter med godkjent yrkesskade slipper å betale egenandel for undersøkelse og behandling.  Du trenger ikke henvisning for å få dekket utgiftene dine til fysioterapi. Vi har også en fysioterapeut som arbeider helprivat. Alle våre behandlere har en kunnskapsbasert og individuell tilnærming til hver enkelt pasient og problemstilling.

Medarbeidere

Sturla Haslerud

Fysioterapeut m/driftsavtale
MNFF spesialist ortopedisk fysioterapi, PhD. 

Sturla Haslerud er en svært erfaren fysioterapeut (2001) med mastergrad i klinisk fysioterapi (ortopedi og reumatologi), MNFF spesialist kompetanse i ortopedisk fysioterapi (2015) og fullført doktorgrad på behandling av lidelser i muskel-sene apparatet (2018).  Han har bred klinisk erfaring med undersøkelse og behandling av akutte- og langvarige muskelskjelett plager.

Sturla Haslerud er aktiv innenfor forskning på behandlingstilnærminger som benyttes av fysioterapeuter, og er medlem av forskningsgruppen NorPhyPain. Han har publisert flere forskningsartikler i ulike fagtidsskrift og holdt foredrag på internasjonale kongresser. Sturla bidrar også som underviser på manuellterapistudie ved Universitetet i Bergen, samt ved grunnutdannelsen av fysioterapeuter ved Høgskolen Vestlandet.

Sturla har en spesiell interesse for lidelser som oppstår i sene-apparatet (tendinopatier), på folkemunne ofte omtalt som senebetennelse. Han arbeider nå blant annet med en forskningsstudie som undersøker effekt av et behandlingsregime for pasienter med smerter fra seneapparatet i skulderen.

Kirstine Hansen

Fysioterapeut u/driftsavtale
MNFF spesialist ortopedisk fysioterapi 

Kirstine Hansen er utdannet fysioterapeut i Aalborg i 2005. Har en mastergrad i klinisk fysioterapi med fordypning i ortopedi/revmatologi fra 2012 fra Høgskolen i Bergen, og har siden 2013 vært godkjent spesialist i ortopedisk fysioterapi, MNFF. 

Hun har lang og variert erfaring med undersøkelse og behandling av akutte og langvarige muskel- og skjelettplager hos barn og voksne. Hun er opptatt av å jobbe kunnskapsbasert og ha en bredspektret tilnærming til pasientens problemstilling. Hun har stor interesse for ryggplager og langvarige smerter. I tillegg har hun veldig god kompetanse på benamputasjon og trening med benprotese. 

Hun har i mange år jobbet på SUS tilknyttet ortopedisk avdeling og har i flere år vært veileder for fysioterapistudenter. Hun har erfaring fra Ryggpoliklinikken på Lassa og har tilbake i 2017 og 2021 jobbet som fysioterapeut med driftsavtale ved Tananger fysikalske institutt.

Kirstine jobber i dag ved Smerteklinikken på SUS og jobber en dag i uken ved Tananger Fysikalske Institutt som fysioterapeut uten driftsavtale.

Bjørn Malmin

Fysioterapeut MNFF m/dritfsavtale

Bjørn Malmin har siden 1998 lang og bred erfaring som fysioterapeut både fra kommunal og privat fysioterapitjeneste i flere kommuner. Har hatt driftsavtale med Sola kommune og jobbet ved TFI siden 2009. Er utdannet fysioterapeut ved Høgskolen i Bergen, MNFF. Har i ettertid føyd til med diverse tilleggsutdanning, m.a. grunnutdanning i klinisk ortopedisk medisin, samt bredspekret tilleggskursing i temaer som treningslære, manuell terapi, helse og miljøarbeid (m.a. arbeidsplassvurdering), barn i skolehelsetjenesten, rehabilitering, mm.
Har lang erfaring med vurdering og oppfølging av de vesentligste problemstillinger knyttet til muskel- og skjelett-problematikk. Jobber med basis i individuell vurdering og oppfølging av pasienter. Bærende elementer i oppfølgingen er tilpasset og systematisk øvelsesbehandling med gradvis progresjon over tid for å gjenvinne nedsatt funksjon. Oppfølgingen vil også ofte ha elementer av ergonomisk kartlegging og veiledning, samt bruk av tilleggsmoduler som elektroterapi og evt. manuelle behandingsteknikker der det vurderes effektivt for bedring av funksjon.

Foruten individuell oppfølging har Bjørn også hatt et mangeårig opplegg med bassengtrening i grupper. Dette er trening i oppvarmet basseng (ca 34 grader), med grupper på ca 10-12 deltagere i. (Se nærmere omtale av bassengtrening i eget avsnitt).